Menu Sluiten

Lid worden

Het hoofddoel van het Euregio Jeugdorkest is getalenteerde jonge muzikanten tussen 14 en 25 jaar podiumervaring te laten opdoen in een groot symfonieorkest en veel van elkaar te leren tijdens de repetities en concerten. Als dit je allemaal aanspreekt, dan is het EJO wellicht echt iets voor jou. Het is erg leerzaam en super gezellig. Eén keer per jaar (begin juni) organiseren we een auditiedag en daar laten we muzikanten voorspelen die zich hebben aangemeld voor de secties waar we plaats hebben.

Voor meer informatie kun je mailen naar Taetske Strouken, onze talent scout.

Omdat de orkestleden vaak van verder weg komen, wordt er niet wekelijks gerepeteerd, maar komt het orkest zo’n tien weekends per jaar (op zaterdag en zondag) bij elkaar om dan intensief te repeteren en te concerteren. Deze repetitieweekends vinden overwegend plaats in het CC Jan van Besouw in Goirle, waar het orkest haar thuisbasis heeft. Orkestleden die van verder weg komen, worden tijdens de weekends te slapen gelegd bij muzikanten en andere vrienden van het orkest in de buurt van Goirle/Tilburg. Behalve tijdens de repetitieweekends komt het orkest bijeen in de periode tussen kerst en oudjaar voor een korte maar intensieve werkweek in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle, België.

De concerten worden altijd in de weekends gepland, op zaterdagavond of op zondagmiddag. Er zijn concerten in Nederland (overwegend Noord-Brabant) en in Vlaanderen (overwegend Antwerpen). Voor de langere afstanden wordt er een bus ingelegd vanuit Tilburg en/of vanuit Antwerpen.

De kosten inclusief alle (warme) maaltijden, overnachtingen en gezamenlijk busvervoer zijn per jaar € 320. Voor conservatoriumstudenten (hoofdvak instrument) is een speciaal tarief van toepassing.

Wil je je meteen aanmelden? Dat kan hieronder!

    NL