Menu Sluiten

EJO start op! Seizoen 2020-2021

De hele COVID-19 (Corona) crisis heeft het Euregio Jeugdorkest gedwongen om het najaar 2020 drastisch te herdenken. We hebben een orkest van ongeveer 100 getalenteerde en gepassioneerde jonge musici die staan te popelen om samen muziek te maken. Een ding was dan ook zeker: niet spelen is geen optie!

Na lang en zorgvuldig beraad heeft het team besloten om iets unieks aan te gaan: we delen het grote orkest op in 2 gelijkwaardige kleine orkesten. Op deze manier kunnen we in ‘bubbels’ en op veilige afstand van elkaar muziek maken en hopelijk ook concerten geven. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud, maar aanstaand weekend gaat het eerste orkest starten met de repetitie.

Elk programma duurt een uur en wordt gebracht zonder pauze. Orkest Masques zal in het najaar op de lessenaar hebben staan: Ouverture ‘Die Hebriden’ van Medelssohn, Masques et Bergamasques van Fauré, Pavane pour une infante défunte van Ravel en Beethovens 1e symfonie. Orkest Dolly zal de tanden zetten in Die Zauberflöte Ouverture van Mozart, de Dolly Suite van Fauré en de 5e symfonie ‘Reformatie’ van Medelssohn.

NL